• poniedziałek, 27 marca 2017 roku
Jesteś tutaj: Home [Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 4

[Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 4

Hala 8 i 9

Z braku czasu odpuściliśmy sobie przeglądanie hali 8, gdyż i tak była ona poświęcona głównie darmowym grą online. Ponieważ nie gustujemy w tego typie gier stanowczo mówimy hali numer 8 NIE! (bez obrazy) Za to hale numer 9 mógłbym nazwać swoim drugim domem i tam zamieszkać. Może nie ze względu na wyjątkowe gry, które się w niej kryły lecz stoiska z masą gadżetów marketingowych z gier i filmów. Figurki górowały tutaj nad koszulkami, chociaż tych też było od wyboru do koloru. Patrząc na stoiska z artykułami z anime można było dostać poważnego oczopląsu i zawrotów głowy. Naprawdę było w czym wybierać i nie ważne czy jesteś nurd'em, vintage czy geek'em, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Wszyscy sprzedawcy byli dobrze zorganizowani i każdy z nich przyjmował płatności kartą płatniczą lub kredytową:) Zdjęcia mówią same za siebie.

Ten gadżet zapadł mi szczególnie w pamięci. Dla fanów Terminatora posiadanie takiego "reliktu" jest jak zaginiona akra dla Indiana Jones. Cena nie widniała na ręce a zapytać się nam nie udało. Można śmiało jednak stwierdzić że koszt zakupu może graniczyć w zakresie 600-700 euro.

Innym ciekawym suwenirem jaki znalazłem na tym samym stanowisku jest katalog Sports Almanac. Czy wiecie może z jakiego filmu on pochodzi? Jeśli znasz odpowiedź umieść ją w komentarzu a otrzymasz upominek z Gamescom 2013. Przeglądając dalej stanowisko zauważyłem, że wielbiciele filmu Wonka - fabryka czekolady również znajdą ciekawy nabytek w postaci czekolady Wonka oraz zaproszenia do fabryki. Innych wyjątkowych lub też unikatowych rzeczy z innych filmów także nie zabrakło.