• niedziela, 24 września 2017 roku
Jesteś tutaj: Home [Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 3

[Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 3

Hala 7

Po hali szóstej przyszedł czas na hale 7 więc znów wróciliśmy się do głównego holu i stamtąd ruszyliśmy w dalszą drogę. Hala 7 była w całości zarezerwowana dla takich firm jak Sony Playstation, Blizzard, Activision i Konami. Tutaj mogliśmy na własnej skórze (co też uczyniliśmy) poczuć przedsmak dodatku do gry Diablo 3 Reaper of souls i zagrać w 20 minutowe demo nową klasą bohatera krzyżowca (Crusader). Można było również wygodnie usiąść na kanapie w cztery osoby i zagrać wspólnie na jednym telewizorze w wersję konsolową Diablo 3. My jednak skusiliśmy się jedynie na zagranie w dodatek, ponieważ czas oczekiwania w kolejce trwał jedynie 30 minut a kolejka dość szybko przesuwała się do przodu.

Pokrótce możemy powiedzieć, że wrażenia z nowego dodatku do gry Diablo 3 Reaper of souls są bardzo pozytywne i zostaną w naszej pamięci na długo aż do oficjalnej premiery. Na razie fani Diablo 3 muszą zadowolić się grą bez dodatku niestety do roku 2014, bo dopiero właśnie na ten rok została zapowiedziana premiera Reaper of souls. Nie wiadomo także dokładnie czy będzie to początek roku 2014, połowa czy też jego koniec. Należy zacisnąć zęby i cierpliwie czekać.

Blizzard na swojej scenie zorganizował również pokazy muzyczne i liczne konkursy, w których można było wygrać ciekawe nagrody jak gry, koszulki, maskotki czy plakaty. Prowadzący konkursy nie sprawdzał się za bardzo w swojej pracy i źle wymawiał nazwę Diablo (brzmiało to jak Di-a-bolo). Został później poprawiony przez jednego z uczestników konkursu więc dajemy mu +1 za długą brodę i tatuaże:)

W tej hali zostało również bardzo miło zorganizowane stanowisko z "reliktami" z gier firmy Blizzard. Od figurek aż po książki wypełnione były szklane witryny gadżetami z gier Diablo, War of Warcraft i Starcraft.