• niedziela, 19 listopada 2017 roku
Jesteś tutaj: Home [Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 2

[Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 2

Jesteśmy już w halach dla zwiedzających

W zeszłym roku będąc na Gamescom 2012 wzięliśmy sobie za przykład zwiedzanie hal w kolejności od najmniejszego oznaczenia czyli numer 6 do 10. Hale 4 i 5 są przeznaczone tylko dla posiadaczy wejściówek z uprawnieniami handlowymi "trade visitors". Musieliśmy najpierw dostać się do korytarza głównego "holu" z którego można było wejść bezpośrednio na wszystkie hale. To nie było dość łatwe zadnie. Trzeba było naprawdę pchać się i upychać jak do metra w Japonii żeby dostać się do upragnionego celu.

Uwadze umknęła mi jedna bardzo istotna sprawa a mianowicie kolorowe opaski na rękę, które mówią każdemu o naszym wieku. Po co nam one? Potrzebne są one nam po to aby móc zagrać w gry, które ograniczone są wiekowo i tak np. z zieloną opaską nie zagramy w gry od 18 lat:). Opaski "wiekowe" dostaniemy w każdej z hal lub poza jej granicami na terenie targów w punktach oznaczonym Altersbändchen.

I tak w zależności od wieku otrzymamy następujące kolory opasek:

• do 12 roku życia = brak opaski
  • od 12 lat = zielona
  • od 16 lat = niebieska
  • od 18 lat = czerwona

Chyba łatwo się jest już wam domyśleć w jakim wieku lub powyżej ilu lat ma zespół Homysnewtworks.

Hala 6

Uff... udało nam się szczęśliwie dobrnąć i przecisnąć przez masę młodzieńczego "mięsa" w głównym holu. Pierwsze nasze kroki skierowaliśmy do hali numer 6 gdzie swoje stanowiska miały firmy Ubisoft, 2K, Microsoft XBox oraz EA (Ekectronic Arts). Każdemu stanowisku towarzyszyło show, w którym do zgarnięcia były darmowe rzeczy jak np.: koszuli i gry. Jedyne co było potrzebne aby zdobyć "darmochę" to trochę odwagi żeby wcisnąć się przed szalejący tłum pod barierkami sceny, długie ręce i minimum +6 do siły żeby wyszarpnąć zdobyte trofeum wspólnie z innym uczestnikiem. W niektórych przypadkach dochodziło do rękoczynów, gdzie dwie osoby wyszarpywały sobie wspólnie chwyconą grę:) lecz prowadzący sukcesywnie uspokajali uczestników więc do większych ekscesów nie dochodziło.

Ponieważ zdjęcia do końca nie są w stanie oddać magicznej atmosfery Gamescom, która panowała na targach, dlatego też nakręciliśmy specjalnie dla was kilka krótkich filmów. Mam nadzieję, że pomimo nie najlepszej jakości dźwięku wideo będzie to i tak dobra mała dawka klimatu Gamescom żeby móc poczuć się jakby się tam naprawdę było.

A tak w małym skrócie przedstawiało się stanowisko EA.

PANO 20130822 132306