• sobota, 27 maja 2017 roku
Jesteś tutaj: Home [Sprawozdanie] Gamescom 2013 Kolonia i zespół Homysnetworks - część 5 (ostatnia)

Hala 10

To już niestety ostatnia hala, którą zwiedziliśmy na tegorocznym Gamescom 2013. To co w niej znaleźliśmy cofnęło nas do przeszłości, a dokładnie do czasów naszego dzieciństwa:) Retro Games bo tak właśnie została nazwana jedna ze stref znajdująca się w tej właśnie hali. Tutaj mogliśmy podziwiać wszystkie najstarsze gry komputerowe świata, ale też można było zagrać na wielu udostępnionych konsolach komputerowych, automatach czy fliperach. Naprawdę było co podziwiać i powspominać stare dobre czasy spędzone na Super Nintendo, Gameboy'u czy Amidze.

Ten kto w komentarzu poniżej artykułu poprawnie odpowie na pytanie: "jak nazywa się gra na zdjęciu powyżej?" otrzyma od nas mały upominek związany z Gamescom 2013. Wiem, że każdy szanujący się gracz będzie znał ten tytuł, także nie wstydzić się i pisać odpowiedź proszę:)

Pamiętacie grę MDK? Sam ją nawet całkiem dobrze pamiętam grając w nią na swoim PC 486 :)

Gamescom 2013 Retro games - Homysnetworks

gamescom 2013 retro games - homysnetworks

gamescom 2013 retro games

Ooo chłopaki grają w Mario:)

gamescom 2013 retro games

Pamiętacie Pacman'a? Pewnie że tak:) A co powiecie na super gadżet z kostkami do lodu w kształcie pacmana i duszków?

gamescm2013 retro games pacman

Gamescom 2013 retro games konsole

Zawsze można było, oczywiście jak zwolniło się miejsce, usiąść wygodnie na bardzo wygodnych pufach i cofnąć się do przeszłości grając w gry z dzieciństwa.

Gamescom 2013 retro games

gamescom 2013 retro games

I tym wpisem kończymy nasze sprawozdanie z targów Gamescom 2013. Mamy nadzieję, że spodobał się wam nasz reportaż i że zmobilizowaliśmy Cię na tyle. abyś w następnym roku to właśnie TY drogi czytelniku również znalazł się na Gamescom 2014! Dlatego też zostanie zorganizowany konkurs na przełomie Kwiecień-Maj 2014, w którym to do zgarnięcia będzie całodniowy bilet na Gamescom 2014! Jak nie zaprzepaścić tej szansy i nie ominąć konkursu? Po prostu daj lajka lub inaczej polub Homysnetworks na Facebooku i bądź na bieżąco z aktualnościami:)